Toimintasuunnitelma

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Espoon perinneseuran ja sen edeltäjän Espoon perinneyhdistys Auroran toiminnan tarkoituksena on ollut alusta alkaen perinne- ja kotiseututyön edistäminen, ylläpitäminen ja vaaliminen yhteistyössä näitä asioita tuottavien tahojen kanssa koko Espoon alueella.

Toiminnan runkona ovat vuosittain julkaisut, tapahtumat sekä muu perinne- ja kotiseututyöhön liittyvä toiminta. Yhteistyötä muiden yhdistysten, Espoon kaupungin ja Länsiväylä-lehden kanssa jatketaan ja kehitetään edelleen.

Vuonna 2017 perinneyhdistyksen yhtenä tavoitteena on kasvattaa jäsenmäärää niin, että jäseniksi liittyisi yhä enemmän eri-ikäisiä jäseniä Espoon eri puolilta. Jäsenissä on yhdistyksen voima.

1. Julkaisut, artikkelit ja tiedottaminen

• Uusia tarinoita Tarja Raen työpöydältä
  • Kapearaiteinen hevosrautatie ja ”ryssänhakkuut” Espoossa
  • Espoon tuomiokirkon esittelykirja (työnimi)
  • Perinneseuran internet-sivuilla osoitteessa espoonperinneseura.net jatketaan tiedottamista yhdistyksen toiminnasta ja perinnetiedon julkaisemista eri tapahtumakalentereissa.
  • Yhdistyksen tunnettuutta lisätään edelleen tiedottamalla toiminnasta Länsiväylä-lehden kumppanuussivuilla sekä yhdistyksen Facebook-sivulla.
  • Kehitetään yhteistyötä EKYL:in ja sen jäsenyhdistysten kanssa.
  • Jäsentiedote Espoon perinneposti ilmestyy kaksi kertaa vuoden 2017 aikana.

2. Tapahtumat ja muu toiminta

• Perinneseura järjestää kevätseminaarin 2017 teemalla Espoon linnoitustyöt 100 vuotta sitten.
    Samana päivänä järjestetään myös seuran sääntömääräinen kevätkokous.
  • Marraskuussa on kummitustapahtuma edeltäen sääntömääräistä syyskokousta.
  • Perinneseuran Meidän Aurora -työryhmä jatkaa toimintaansa tavoitteena saada liputuspäivä Aurora Karamzinille. Auroran syntymäpäivänä 1.8.2017 järjestetään tilaisuus yhteistyössä Pikku Auroran kulttuurikeskuksen kanssa. Yhteistyötä Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa jatketaan HDL:n 150-vuotisjuhlavuonna mm. osallistumalla Heponiemi-vaelluksen starttitapahtumaan Träskändassa 18.8.2017 sekä laitoksen 150-vuotisjuhlaan 17.12.2017.
  • Toimitaan Träskändan kartanomiljöön säilyttämisen puolesta ja päärakennuksen saamiseksi kuntalaiskäyttöön.
  • Järjestetään kesäretki myöhemmin määriteltävään kohteeseen.
  • Osallistutaan SyysMatin markkinoille 2017.
  • Sisältötapahtumia ovat näyttely- ja muut vierailut esim. Espoon kaupunginarkistossa, Kansallisarkistossa, Glimsissä ja KAMUssa.
  • Yhdistyksen kokousten ml. hallituksen työkokousten yhteydessä ja erillisinä sisältötapahtumina järjestetään asiantuntijaesitelmiä ja järjestetään muuta toimintaa yhdistyksen toimintapiiriin kuuluvista teemoista.
  • Suomi 100 –juhlavuosi otetaan toiminnassa huomioon mahdollisuuksien mukaan.
  • Perinneseuran säilytettävä aineisto toimitetaan Espoon kaupunginarkistoon.

3. Yhdistyksen ja hallituksen kokoukset

• Perinneseuran sääntömääräinen kevätkokous järjestetään huhti-toukokuussa 2017 ja syyskokous marraskuussa 2017.
  • Hallitus kokoontuu noin kuusi kertaa vuoden 2017 aikana. Vuoden ensimmäinen kokous on luonteeltaan suunnittelukokous tammikuun alkupuolella.