Kirjatilaus

Kapearaiteinen hevosrautatie ja ”ryssänhakkuut” Espoossa 1915–1917 Seija Lohikoski

Nallevaarin tarinoita

Muuralan sairaala - Espoon ensimmäinen Esko Uotila, Pirkko Kivimäki

• Muuralan sairaala – Espoon ensimmäinen / Pirkko Kivimäki ja Esko Uotila – 2018 Espoon ensimmäinen sairaala aloitti toimintansa Muuralassa noin sata vuotta sitten. Kirja kertoo sairaalan monista vaiheista, sairaanhoidon kehityksestä, henkilökunnan tehtävistä ja toiminnan muutoksista Espoon kasvaessa maalaispitäjästä suureksi kaupungiksi. Varsinaisen sairaalatoiminnan jälkeen Muurala toimi pitkään terveyskeskuksen vuodeosastona ja viime vuosinaan päiväsairaalana. Kirjassa on Muuralassa hoitotyössä toimineiden ja potilaina olleiden muistoja sairaalasta. Sairaalan tarina tuli päätökseensä, kun päiväsairaalan toiminta siirtyi keväällä 2017 Muuralasta uuteen Espoon sairaalaan Jorviin.

Julkaisut

• Espoon perinneseuran julkaisuja

Ryijykirja Pirkko Kivimäki

• 36 pages

Auroran kappelin vihkiryijy Pirkko Kivimäki

• Auroran kappeli vihittiin käyttöön toukokuussa 2000. Vuonna 2004 kappeliin päätettiin hankkia vihkiryijy, jota käytettäisiin vihkitoimituksissa pehmentämässä kappelin kivilattiaa. Hanke päätettiin toteuttaa vapaaehtoisin voimin, ja ryijy kudottiin talkootyönä. Ryijyryhmäksi nimetyn työryhmän vetäjänä toimi Pirkko Kivimäki. Vihkiryijy otettiin käyttöön 15.4.2007 juhlatilaisuudessa, jossa ryijyryhmä luovutti vihkiryijyn Auroran kappelille.
  • 36 pages