Espoolaisia koulumuistoja -seminaari 21.4.2013
kello.jpg

Espoon perinneyhdistys Aurora ry:n kevätseminaari

Espoolaisia koulumuistoja

Aika: Sunnuntai 21.4.2013 klo 16.00 – 18.00

Paikka: Auroran kappeli, Heiniemenpolku 1, Espoo

Seminaari jatkaa Espoon kansakoulujen vaiheista kertovaa artikkeli- ja esitelmäsarjaa. Yhdistys kerää koulumuistoja Espoossa kansakoulua käyneiltä oppilailta ja kansakouluissa toimineilta opettajilta yhteistyössä Suomen kasvatuksen ja koulutuksen historian seuran kanssa. Seminaarissa käsitellään koulumuistojen keruun käytäntöjä ja hankkeita ja kuullaan muistoja Espoon kansakouluajalta.

Ohjelma:

Avaussanat, Heikki Sorvari

Miten koulunkäyntiä muistellaan, professori Jukka Rantala

Muistelupiiri, entisten oppilaiden ja opettajien muistoja kansakouluajalta

Kahvitarjoilu klo 15.30 alkaen.

Tervetuloa!

 
Espoon Auroraposti 1/2013
auroraposti_1_2013.jpg

Espoon Auroraposti 1/2013 on jaettu jäsenille. Se sisältää mm. kutsun seminaariin Espoolaisia koulumuistoja sekä kevätkokoukseen 21.4.2013 Auroran kappeliin.

Espoon Auroraposti 1/13

 
Espoolaisia koulumuistoja kerätään

pulpetti.jpg Perinneyhdistys on käynnistänyt koulumuistojen keruuhankkeen, jossa tallennetaan erityisesti espoolaisten kansakoulujen oppilaiden ja opettajien muistoja kouluajalta. Hanke liittyy valtakunnalliseen Suomen koulutuksen ja kasvatuksen seuran ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran keruuhankkeeseen. Toimimme yhteistyössä myös Espoon Kaupunginosayhdistysten Liiton ja sen jäsenyhdistysten kanssa.

Kansakouluaika päättyi Espoossa vuonna 1977, jolloin siirryttiin peruskouluun. Espoo kasvoi 1950-luvulta 1970-luvulle nopeasti ja kouluja rakennettiin ja laajennettiin jatkuvasti. Näinä aikoina karttui erilaisia koulumuistoja, joita nyt haluamme kerätä talteen esiteltäväksi ja tutkittavaksi.

Hankkeemme on esitelty tarkemmin sivulla Espoolaisia koulumuistoja  ja sen valikosta avautuvilla alasivuilla, joilta löytyy mm. esite, verkkolomake ja kertynyttä muisteluaineistoa.

 
Kuninkaantie-matto Kuninkaantien lukioon

Maija Hämeri ja Espoon perinneyhdistys Aurora luovuttivat  20.12.2012 Espoon tuomiokirkossa Maija Hämerin kutoman Kuninkaantie-maton Kuninkaantien lukiolle.

kuninkaantie-matto.jpg
Maija Hämeri, Tarja Rae ja Esko Uotila luovuttivat Kuninkaantie-maton Kuninkaantien lukion rehtori Merja Rytsylle ja uskonnon ja psykologian lehtori Mia Steniukselle.

Kuninkaantie oli pitkään Espoon ja Suomen tärkein maaliikenneväylä ja asutus ja elinkeinoelämä kehittyivät sen varrelle. Perinneyhdistys järjesti vuonna 2001 seminaarin Kuninkaantien historiasta ja merkityksestä Espoon kehitykselle. Yhdistys julkaisi seminaarin aineiston pohjalta kirjan Kuninkaantie Espoossa kirjoittajinaan Uolevi Itkonen, Aapo Kirvesniemi ja Juhani Hämeri. Kirja on loppuunmyyty, mutta se löytyy monista pääkaupunkiseudun kirjastoista.

Kuninkaantien lukio jatkaa nimensä perinteitä ja Kuninkaantie-matto saa arvoisensa sijan oppilaitoksessa.

 
Toiminta 2012

Katsaus Espoon perinneyhdistys Auroran toimintaan vuonna 2012

Vuoden merkittäviä tapahtumia olivat kevätseminaari Pitäjäntuvalla ja opastettu kierros tuomiokirkon hautausmaalla 27.5.2012 sekä Pirkko Kivimäen esitelmä Espoon kansakoulujen vaiheista syyskokouksen yhteydessä 7.11.2012 Lagstadissa. Kari Pohjakallion kirja Espoon seurakuntien rakennusperintöä julkistettiin keväällä. Verkkoon tuotettiin runsaasti sisältöä, josta laajimpia kokonaisuuksia olivat Espoon kansakouluja käsittelevä sivusto ja Nallevaarin tarinat.

 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 Seuraava > Loppuun >>

Tulokset 10 - 18 / 27
Etusivu
web statistics