Esitelmä Espoon postihistoriasta

Janne Nikkanen kertoi Espoon postihistoriasta yleisötilaisuudessa Ison Omenan kirjastossa 19.4.2018. Paikalla oli 20 kiinnostunutta kuulijaa. Janne Nikkanen kertoi asiantuntevasti postinkulusta Espoossa viime vuosisatojen aikana ja kertoi yksityiskohtaisia tarinoita kirjeistä ja ihmisten kohtaloista niiden takana.

Rautatien valmistuminen 1903 oli käännekohta myös Espoon postiliikenteessä. Asemat olivat tärkeitä toimipaikkoja ja niistä jaettiin postia paikallisilla postilinjoilla sekä etelään että pohjoiseen. Esitelmässä käsiteltiin myös yritysten postiliikennettä, laivapostia ja linja-autopostin kulkua. Myös postinhoitajien tärkeä rooli tuli esille.

Janne Nikkanen esitteli myös postia vuodelta 1918 ja kirjeiden kuvauksia sisällissodan tapahtumista. Näin esitelmä kytkeytyi tiiviisti kevätseminaarin 1918-teemaan.

Kommentti on suljettu.