Tapiolan peruskiven muurauksesta 70 vuotta 5.9.2023

Tapiolan peruskiven muistomerkki

Tapiolan peruskivi muurattiin 5.9.1953. Siitä alkoi uuden espoolaisen kaupunginosan, Tapiolan puutarhakaupungin muotoutuminen. 70-vuotista taivalta kannatti juhlia. Espoon kaupunki, Tapiolan Kilta ja Espoon perinneseura järjestivät Mäntyviidalla 5.9.2023 tapahtuman, jossa Tapiolan peruskiven muistomerkki paljastettiin.

Kaikenikäisiä espoolaisia oli saapunut paikalle iso joukko; syksyinen iltapäivä loi tapahtumalle mitä kauneimmat puitteet ja innosti osaltaan tulemaan mukaan.

Tilaisuuden avausfanfaarin soitti Tapiolan ex-projektijohtaja Lauri Niemi.

Tapiolassa syntynyt kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kertoi Tapiolan perustamisesta sekä sen ainutlaatuisesta, uudesta suunnittelu- ja toteutustavasta. Uusi puutarhakaupunki herätti jo varhain paljon kiinnostusta myös ulkomaita myöten.

Vuosikymmenet kuluivat. Tapiolaa ei kuitenkaan haluttu museoida, vaan uudistaa sitä vastaamaan aikamme haasteisiin modernein ratkaisuin. Saadut tunnustukset ja tilastot kertovat, että uudistamistyössä on onnistuttu. Tapiola on haluttu asuinalue.

Puheensa lopuksi Jukka Mäkelä paljasti peruskiven muistomerkin. Se sijaitsee Mäntyviidan varrella Antikvaarisen Kirjakauppa Tessin kohdalla.

Tapiolan koulun oppilasryhmän koskettavan musiikkisesityksen jälkeen Asuntosäätiön toimitusjohtaja Esa Kankainen ja Tapiolan Killan (perustettu 1956) sihteeri Lea Siivola esittivät tervehdyksensä. Aarnivalkean koulun alaluokkalaiset kertoivat ajatuksiaan Tapiolasta ja sen tulevaisuudesta.

Tilaisuuden innostava juontaja oli syntyperäinen tapiolalainen, toimittaja Olli Ihamäki.

Kommentti on suljettu.