Ruokaperinnekirjan julkistus 5.11.2019

Keittiömuistoja ja ruokaohjeita Espoosta

Millainen on espoolainen ruoka- ja keittiöperinne? Onko sitä? Tarja Rae Espoon perinneseurasta käynnisti perinteen keruun: haastatteli espoolaisia ja vieraili tapaamassa monia yhteisöjä.

Espoon asukasluku lähti voimakkaaseen nousuun sotien jälkeen. Tänne muutettiin eri puolilta Suomea asumaan ja käymään koulua, työssä käytiin paljon naapurikunnissa. Espoolaiseen ruokaperinteeseen onkin sekoittunut runsaasti myös muiden maakuntien perinnettä. Veden ja metsän antimet ovat olleet arki- ja juhlaruokien vankkaa vuosisataista perinnettä ja muuntuneet myös nykykeittiön käyttöön sopiviksi.

Espoolaista ruoka- ja keittiöperinnettä syntyy joka päivä.

Tarja Rae kertoo espoolaisesta ruokaperinteestä ja esittelee kirjan tiistaina 5.11.2019 klo 18.00 alkavassa tilaisuudessa. Paikka on Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone, Espoonkatu 5, Espoon keskus.

Kahvitarjoilu alkaa klo 17.30. Tule maistamaan perinneherkkuja!

Kommentti on suljettu.