Korjauspajan äänet

Tarina kerrottu takkahuoneessa kello kolme päivällä 27. elokuuta vuonna 2011
Tapahtumapaikka: Espoo
Tapahtuma-aika: 2010
Aaveen muoto: Selittämättömät äänet
Kertojana toimi Kake

Meillä on kavereiden kanssa eräänlaista korjauspajan/vapaa-ajanviettopaikan virkaa toimittava tila vanhassa ladossa, joka oli toiminut viljakuivurina ja jonka laitteet oli purettu ja viety pois 90-luvulla. Kello oli jotain vähän vaille kymmenen ja oltiin kaverin kanssa just sammuttamassa valoja ja lähdössä kotiin.

Yhtäkkiä välioven takaa, suuresta kuivuritilasta, kuului kova peltinen ryminä (ulkoseinät osittain peltiä). Yläkerrassa ei tietenkään ollut ketään, joskin en pitänyt sitä omituisena. Melkein saman tien yläkerran portaista alkoi kuulua kovia, hitaita askelia jotka kuulostivat tulevan portaita alas. Siinä vaiheessa tuli lievästi sanottuna kiire päästä ulos. Seuraavana päivänä meni yläkertaan katsomaan näkyikö mitään syytä äänille. Mikään tavara ei ollut liikahtanutkaan, ja suureen tilaan ei päässyt huomaamatta, joten kiusasta tuskin oli kyse.

Myöhemmin selvisi että rakennus on palanut joskus 70-80-luvulla ja suuri puoli oli jouduttu rakentamaan uudelleen, mutta tiilinen monikerroksinen tila, jossa tilamme sijaitsee oli saanut vain lieviä vaurioita. Joku ehdotti selitykseksi sitä, että joku olisi kuollut rakennuksessa, mutta itse en usko tähän mahdollisuuteen. Rakennuksessa kuuluu usein pienempimuotoisia ääniä.
Myöskin olen kokenut kotonani esineiden liikkumista ym. omituista, mutta niihin en useimmiten kiinnitä pahemmin huomiota.

Lähde: www.henkientalo.com/etelan-aavetarinat/korjauspajan-aanet