Tarina Espoon tiestä sivistyskaupungiksi

Liisa Tommila kertoo Espoon tie sivistyskaupungiksi ‑sivustolla Espoon kehityksestä 1970-luvulta 2000-luvulle. Hän toimi urallaan Tapiolan yhteiskoulun ja lukion iltalinjan rehtorina ja Espoon kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen sekä sivistystoimen apulaiskaupunginjohtajana.

Espoon koulutoimen suuria uudistuksia olivat peruskoulujärjestelmään siirtyminen vuonna 1977 sekä uuden opetussuunnitelman ja uusien opetusmenetelmien käyttöönotto. Myös ammatillinen koulutus kehittyi ja laajeni huomattavasti. Elinikäisen oppimisen tukeminen tuli osaksi kaupungin toimintaa.

Merkittäviä askelia kaupungin kulttuuritarjonnan kehittämisessä ovat olleet muun muassa Espoon kulttuurikeskuksen valmistuminen ja Tapiola Sinfoniettan sekä Espoon kaupunginteatterin, Näyttelykeskus WeeGeen ja EMMA-taidemuseon perustaminen.

Lue Liisa Tommilan artikkeli: Tarina Espoon tiestä sivistyskaupungiksi 

Kommentti on suljettu.