Esko Uotila

Helsingin pörssissä on useita pörssissä noteerattuja yhtiöitä, joiden pääkonttori tai merkittävä toiminta on Espoossa. Espoon liiketoimintaympäristöä leimaa innovaatio, teknologia sekä vahva sitoutuminen tutkimukseen ja kehitykseen. Espoolaiset pörssiyhtiöt toimivat tyypillisesti korkean teknologian aloilla ja kansainvälisillä markkinoilla, mikä tekee niistä tärkeitä toimijoita maailmantaloudessa.

Pörssiyhtiöt Espoon kartalla

Pääkonttoreiden toimipisteet

Fiskars, Keilaniementie 10, Keilaniemi
Fortum, Keilalahdentie 2-4, Keilaniemi
Huhtamäki, Revontulenkuja 1, Tapiola
Kone, Keilasatama 3, Keilaniemi
Neste, Keilaranta 1, Keilaniemi
Nokia, Karakaari 7, Karamalmi
Metsä Board, Revontulenpuisto 2, Tapiola
Orion, Orionintie 1, Niittykumpu
Tietoevry, Keilalahdentie 2-4, Keilaniemi
Etteplan, Tekniikantie 4, Otaniemi
Oriola, Orionintie 5, Niittykumpu
Remedy Entertainment, Luomanportti 3, Niittykumpu
Rovio Entertainment, Keilaranta 7, Keilaniemi
Sitowise, Linnoitustie 6, Leppävaara
Tecnotree, Tekniikantie 14, Otaniemi
Endomines, Ahventie 4, Haukilahti
Innofactor, Keilaranta 9, Keilaniemi
Nixu, Keilaranta 15, Keilaniemi
Orthex, Suomalaistentie 7, Nöykkiö
SRV Yhtiöt, Tarvonsalmenkatu 15, Leppävaara
previous arrow
next arrow
 

Suuret yhtiöt

Fiskars

Fiskars, viralliselta toiminimeltään Fiskars Oyj Abp on suomalainen, globaalisti toimiva metalli-, lasi- ja keramiikka-alan konserni.  Yrityksen juuret ovat Fiskarsin ruukissa.

Vuonna 1649 perustettu Fiskars on vanhin yhä toiminnassa oleva suomalainen yritys. Yrityksen toimialat ovat vaihdelleet vuosikymmenien mittaan. Vuonna 2022 sen tuotteet liittyivät kotiin, ulkoiluun, sisustamiseen ja kattamiseen. Yhtiöllä on yli 20 brändiä, joista tärkeimmät ovat Fiskars, Royal Copenhagen, Iittala, Gerber ja Moomin by Arabia.

Fiskarsin pääkonttori sijaitsee Keilaniemessä osoitteessa Keilaniementie 10. Yrityksen kotipaikka on Raasepori.

Lisätietoa: Fiskars Group,  Fiskars (yritys) – Wikipedia

Fortum

Fortum Oyj on suomalainen energia-alan yhtiö, joka tuottaa, myy ja jakelee sähköä ja kaukolämpöä ja harjoittaa kierrätys- ja jäteliiketoimintaapääosin Pohjoismaissa.

Fortum pyrkii kehittämään energiaratkaisuja, jotka ovat kestäviä ja ympäristöystävällisiä. Yhtiö tarjoaa muun muassa uusiutuvan energian ratkaisuja, kuten aurinko- ja tuulivoimaa, sekä energiajärjestelmien hallintaa. Fortumilla on myös merkittävä rooli ydinvoiman tuotannossa Suomessa ja Ruotsissa. Fortumin tavoitteena on edistää puhtaampaa tulevaisuutta ja vähentää energiantuotannon hiilidioksidipäästöjä.

Vuonna 2022 Fortumin toimintaympäristö muuttui ratkaisevasti Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. Yhtiö päätti poistua Venäjältä ja myi saksalaisen Uniper-tytäryhtiönsä.

Fortumin pääkonttori sijaitsee Keilaniemessä osoit­teessa Keila­lah­dentie 2–4.

Lisätietoa: Fortum (fortum.fi)Fortum – Wikipedia

Huhtamäki

Huhtamäki Oyj on kansainvälinen pakkausalan yritys, joka valmistaa ja myy erilaisia pakkausratkaisuja ruoka- ja juomateollisuudelle sekä vähittäiskaupalle. Yhtiöllä on toimintaa yli 30 maassa ympäri maailmaa lähes 20 000 työntekijän voimin.

Huhtamäen tuotteisiin kuuluvat muun muassa kertakäyttöastiat, kupit, lautaset, pakkaukset ja foliot. Yhtiö on erikoistunut kestävien ja ympäristöystävällisten pakkausratkaisujen kehittämiseen, ja sen tavoitteena on vähentää pakkausjätteen määrää ja edistää kiertotaloutta.

Huhtamäen pääkonttori on Tapiolassa osoitteessa Revontulenkuja 1.

Lisätietoa: Huhtamäki (huhtamaki.com)Huhtamäki – Wikipedia

KONE

Kone Oyj on erikoistunut hissien, liukuportaiden, autopaikka- ja varastojärjestelmien sekä muiden liikkumisen ratkaisujen suunnitteluun, valmistukseen, asennukseen ja huoltoon. Yritys perustettiin vuonna 1910 Helsingissä ja se on kasvanut maailmanlaajuiseksi toimijaksi, joka toimii yli 60 maassa.

Yritys on tunnettu laadukkaista ja luotettavista hisseistään, joita käytetään monissa rakennuksissa ympäri maailmaa. Koneen liikevaihto vuonna 2021 oli noin 9,2 miljardia euroa ja yrityksellä oli noin 65 000 työntekijää.

Yhtiön kotipaikka on Helsinki, mutta sen pääkonttori sijaitsee Keilaniemessä osoitteessa Keilasatama 3.

Lisätietoa: KONE (kone.fi), Kone – Wikipedia

Neste

Neste Oyj on suomalainen energiayhtiö, joka on erikoistunut uusiutuvan energian ja kestävän liikenteen polttoaineiden tuotantoon. Yhtiö valmistaa muun muassa uusiutuvaa dieseliä, joka tuotetaan 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista, ja sen kasvihuonekaasupäästöt ovat jopa 90% pienemmät kuin tavallisessa dieselissä. Lisäksi Neste tuottaa uusiutuvaa lentopolttoainetta, joka voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 prosenttia perinteiseen lentopolttoaineeseen verrattuna. Nesteen uusiutuvia ratkaisuja käytetään useilla teollisuudenaloilla, mukaan lukien kuljetus, ilmailu ja muovit.

Yhtiö on sitoutunut investoimaan tutkimukseen ja kehitykseen luodakseen innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja, jotka edistävät puhtaampaa ympäristöä. Kaiken kaikkiaan Neste on edelläkävijä kestävän energian ja polttoaineiden edistämisessä ilmastonmuutoksen vaikutusten lieventämiseksi.

Nesteen pääkonttori on Keilaniemessä osoitteessa Keilaranta 1.

Lisätietoa: Neste (neste.fi), Neste – Wikipedia 

Nokia

Nokia Oyj on suomalainen telekommunikaatioyhtiö, joka on tunnettu erityisesti matkapuhelin- ja verkkolaitteiden valmistajana. Yhtiö on nykyään keskittynyt erityisesti langattomien verkkojen ja palveluiden tarjoamiseen, kuten 5G-teknologiaan ja pilvipalveluihin. Nokia tarjoaa myös palveluita yrityksille ja julkishallinnolle, kuten tietoturva- ja verkkopalveluita.

Yhtiön kotipaikka on Helsinki, mutta sen pääkonttori sijaitsee Espoossa Karamalmilla osoitteessa Karakaari 7.

Lisätietoa: Nokia (nokia.fi), Nokia – Wikipedia

Metsä Board

Metsä Board Oyj on suomalainen metsäteollisuusyhtiö, joka tuottaa korkealaatuista kartonkia ja pahvia eri käyttökohteisiin. Yhtiön tuotteita käytetään muun muassa elintarvike-, kosmetiikka- ja lääketeollisuudessa sekä kartonkipakkauksissa ja -etiketeissä. Metsä Board pyrkii kehittämään kestäviä ratkaisuja ja edistämään kiertotaloutta, ja se käyttää puuraaka-aineen hankinnassa kestävän metsänhoidon periaatteita.

Yhtiön kotipaikka on Helsinki, mutta sen pääkonttori sijaitsee Tapiolassa osoitteessa Revontulenpuisto 2.

Lisätietoa: Metsä Board (metsagroup.com), Metsä Board – Wikipedia

Orion

Orion Oyj on suomalainen lääkealan yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi lääkkeitä eri sairauksien hoitoon. Yhtiön liiketoiminta jakautuu kahteen segmenttiin: Human Pharmaceuticals – ja Diagnostics -segmenttiin. Human Pharmaceuticals -segmentissä Orion keskittyy lääkkeiden kehittämiseen ja valmistamiseen, kun taas Diagnostics -segmentissä yhtiö tarjoaa laboratoriodiagnostiikkatuotteita. Orionin tavoitteena on parantaa ihmisten elämänlaatua kehittämällä uusia lääkkeitä ja hoitomuotoja.

Orionin pääkonttori sijaitsee Niittykummun kaupunginosassa osoitteessa Orionintie 1.

Lisätietoa:
Orion (orion.fi), Orion – Wikipedia
Orion Oyj, Suomen suurin lääkeyhtiö (espoonperinneseura.net)

Tietoevry

Tietoevry Oyj on norjalaisen Evryn ja suomalaisen Tiedon fuusioitumisen myötä syntynyt digitaalisten palveluiden ja ohjelmistojen tarjoaja. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen muun muassa pilvipalveluita, tietoturvaratkaisuja, analytiikkaa ja ohjelmistokehityspalveluita.

Tietoevryn palvelut kattavat monia eri toimialoja, kuten terveydenhuoltoa, rahoituspalveluita ja julkishallintoa. Yhtiön tavoitteena on auttaa asiakkaitaan kehittämään liiketoimintaansa digitaalisesti ja tehokkaasti.

Tietoevryn pääkonttori on Keilaniemessä osoitteessa Keilalahdentie 2-4.

Lisätietoa: Tietoevry (tietoevry.fi), Tietoevry – Wikipedia

Keskikokoiset yhtiöt

Etteplan

Etteplan Oyj on teknologia-alan yritys, joka tarjoaa suunnittelu- ja konsultointipalveluita sekä teknologian toteutus- ja ylläpitopalveluita asiakkailleen. Yhtiö toimii globaalisti, ja sillä on toimistoja ympäri maailmaa. Etteplanin palvelut kattavat muun muassa teollisen suunnittelun, teknisen dokumentoinnin, laitteistosuunnittelun, sulautettujen järjestelmien kehityksen, ohjelmistokehityksen ja tietoturvan.

Etteplanin pääkonttori on Otaniemessä osoitteessa Tekniikantie 4.

Lisätietoa: Etteplan (etteplan.fi), Etteplan – Wikipedia

Oriola

Oriola Oyj on suomalainen terveys- ja hyvinvointialan yritys, joka tarjoaa lääke- ja terveystuotteita sekä palveluita kuluttajille, apteekeille ja terveydenhuollon ammattilaisille. Oriola toimii Suomen ja Ruotsin lisäksi myös Baltian maissa.

Yhtiön liiketoiminta jakautuu kahteen segmenttiin: Consumer- ja Services-segmenttiin. Oriolan tavoitteena on tarjota asiakkailleen laadukkaita terveystuotteita ja -palveluita sekä kehittää terveydenhuollon kokonaisuutta kestävällä tavalla.

Oriolan pääkonttori on Niittykummun kaupunginosassa osoitteessa Orionintie 5.

Lisätietoa: Oriola (oriola.com), Oriola – Wikipedia

Remedy Entertainment

Remedy Entertainment Oyj on suomalainen pelinkehittäjä, joka on erikoistunut tarinavetoisiin toimintapeleihin. Yhtiö on tunnettu muun muassa Max Payne-, Alan Wake- ja Control-pelisarjoistaan, joista viimeksi mainittu on saanut useita palkintoja. Remedy Entertainmentin pelejä on myyty ympäri maailman, ja yhtiö on laajentanut toimintaansa myös tv-sarjojen ja elokuvien tuotantoon.

Remedyn pääkonttori on Niittykummussa osoitteessa Luomanportti 3.

Lisätietoa: Remedy (remedygames.com), Remedy Entertainment – Wikipedia

Rovio Entertainment

Rovio Entertainment Oyj on suomalainen peliyhtiö, joka on tunnettu erityisesti Angry Birds -pelistään. Yhtiö on laajentanut toimintaansa myös muihin peleihin, kuten Bad Piggies- ja Battle Bay -peleihin, sekä animaatioelokuviin ja -sarjoihin.

Suomen ensimmäinen Angry Birds –leikkipuisto rakennettiin Suurpeltoon vuonna 2012. Myös Oittaalla ja Leppävaarassa on Angry Birds –leikkipuisto.

Japanilainen peliyhtiö Sega teki huhtikuussa 2023 ostotarjouksen Roviosta.

Rovion pääkonttori on Keilaniemessä osoitteessa Keilaranta 7.

Lisätietoa: Rovio (rovio.com), Rovio Entertainment – Wikipedia


Sitowise

Sitowise Oyj on suomalainen suunnittelualan yritys, joka tarjoaa monipuolisia suunnittelu- ja konsultointipalveluita rakennetun ympäristön eri osa-alueilla. Yhtiö tarjoaa muun muassa rakennesuunnittelua, LVIS-suunnittelua, kaupunkisuunnittelua, infrasuunnittelua sekä ympäristösuunnittelua.

Sitowisen asiakkaita ovat muun muassa kuntien ja kaupunkien rakennusvirastot, kiinteistökehittäjät, arkkitehtitoimistot ja teollisuusyritykset. Sitowise syntyi vuonna 2018, kun rakennesuunnitteluyhtiö Sito ja infra-alan asiantuntijayritys Wise Group yhdistyivät.

Sitowisen pääkonttori sijaitsee Leppävaarassa osoitteessa Linnoitustie 6.

Lisätietoa: Sitowise (sitowise.fi), Sitowise – Wikipedia

Tecnotree

Tecnotree Oyj on suomalainen ohjelmistoyritys, joka tarjoaa asiakkailleen digitaalisia palveluita, ratkaisuja ja järjestelmiä. Yhtiö on erikoistunut erityisesti teleoperaattoreiden liiketoiminnan kehittämiseen, ja sen tarjoamat ratkaisut kattavat muun muassa asiakaskokemuksen hallinnan, laskutuksen ja tuotannonhallinnan. Tecnotree pyrkii auttamaan asiakkaitaan kehittämään liiketoimintaansa tehokkaammin ja tuottavammin.

Tecnotreen pääkonttori on Otaniemessä osoitteessa Tekniikantie 14.

Lisätietoa: Tecnotree (tecnotree.com), Tecnotree – Wikipedia

Pienet yhtiöt

Endomines

Endomines Finland Oyj on suomalainen kaivosyhtiö, joka keskittyy kullankaivuun. Yhtiöllä on toimintaa Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö tuottaa kultaa omasta kaivoksestaan Pampalasta Pohjois-Perussa ja etsii uusia kultalähteitä Pohjoismaista ja Yhdysvalloista. Lisäksi Endominesin tavoitteena on kehittää uusia teknologioita ja menetelmiä kullankaivuun tehostamiseksi.

Endominesin pääkonttori on Haukilahdessa osoitteessa Ahventie 4.

Lisätietoa: Endomines (endomines.fi), Endomines – Wikipedia

Innofactor

Innofactor Oyj on suomalainen ohjelmistoyritys, joka tarjoaa asiakkailleen digitaalisia liiketoimintaratkaisuja, tietojärjestelmiä ja konsultointipalveluita. Innofactorin palvelut kattavat muun muassa IT-strategian, pilvipalvelut, tietoturvan ja analytiikan. Yhtiön tavoitteena on auttaa asiakkaitaan kehittämään liiketoimintaansa tehokkaammin ja digitaalisesti.

Innofactorin pääkonttori on Keilaniemessä osoitteessa Keilaranta 9.

Lisätietoa: Innofactor (innofactor.fi), Innofactor – Wikipedia

Nixu

Nixu Oyj on suomalainen kyberturvallisuuspalveluiden tarjoaja, joka tarjoaa asiakkailleen tietoturva- ja riskienhallintapalveluita. Nixun palvelut kattavat muun muassa tietoturvallisuuden auditoinnin, haavoittuvuusarvioinnin, tietoturvallisuussuunnittelun ja tietoturvatapahtumien hallinnan. Yhtiön tavoitteena on auttaa asiakkaitaan suojaamaan liiketoimintaansa tietomurroilta ja muilta tietoturvahyökkäyksiltä.

Norjalainen laadunvarmistus- ja riskienhallintapalveluiden tarjoava DNV teki helmikuussa 2023 julkisen ostotarjouksen Nixusta.

Nixun pääkonttori on Keilaniemessä osoitteessa Keilaranta 15.

Lisätietoa: Nixu Corporation (nixu.fi), Nixu – Wikipedia

Orthex

Orthex Oyj on suomalainen kuluttajatuotteiden valmistaja, joka tunnetaan erityisesti muovisten säilytysrasioiden, astioiden ja muiden kodin käyttöesineiden valmistajana. Yhtiöllä on valikoimissaan myös muita keittiötarvikkeita, kuten leikkuulaudat ja kauhat, sekä puutarhatuotteita kuten istutuslaatikoita ja kasvihuoneita. Orthexin tavoitteena on valmistaa kestäviä, turvallisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita, jotka helpottavat arkea ja kestävät käyttöä pitkään.

Orthexin pääkonttori sijaitsee Nöykkiössä osoitteessa Suomalaistentie 7.

Lisätietoa: Orthex Group (orthexgroup.fi), Orthex – Wikipedia

SRV Yhtiöt

SRV Yhtiöt Oyj on suomalainen rakennusalan yritys, joka toimii Suomessa ja aikaisemmin myös Venäjällä ja Tallinnassa. Yhtiö on erikoistunut monimutkaisten rakennushankkeiden toteuttamiseen, ja sen projekteihin kuuluvat muun muassa asuinkerrostalot, toimitilat, liikerakennukset ja julkinen rakentaminen. SRV Yhtiöiden toimintaan kuuluvat myös kiinteistökehitys ja projektinjohtopalvelut. Yhtiön tavoitteena on rakentaa kestäviä ja ympäristöystävällisiä kaupunkeja, joissa asukkaat voivat hyvin.

SRV:n pääkonttorin on Leppävaarassa osoitteessa Tarvonsalmenkatu 15.

Lisätietoa: SRV (SRV.fi), SRV-yhtiöt – Wikipedia