Heiniemen historia on nyt luettavissa verkossa

Heiniemen historia kansiMarraskuussa 2013 julkaistu Aapo Kirvesniemen ja Untamo Utrion (1905–1980) kirjoittama kirja Heiniemen historia – Kuvaus Espoon asuttamisesta on nyt luettavissa verkossa.

Kirja perustuu Untamo Utrion kirjoittamaan Heiniemen asuttamisen ja kyläyhteisön elämän kuvaukseen 1930-luvulla. Hänen tyttärensä Kaari Utrio on antanut suostumuksensa tekstin julkaisemiseen.

Aapo Kirvesniemi on laatinut yhteenvedon Espoon asutuksen kehittymisestä ja Heiniemen nykytilanteesta. Hänen keräämänsä valokuvat ja niihin laatimansa kuvatekstit elävöittävät Untamo Utrion kirjoittamaa kylähistoriaa.

Espoo oli 1930-luvulla maatalousvaltainen kunta, jonka voimakas kasvu alkoi vasta 1950-luvulla. Vuonna 1920 kunnassa oli alle 9 000 asukasta. Juna- ja linja-autoliikenteen lisääminen ja tieyhteyksien parantaminen käynnistivät uusien alueiden asuttamisen. Heiniemeen muutti Helsingistä vähälukuinen, mutta aktiivinen ja erikoislaatuinen joukko uusia asukkaita. Untamo Utrion ansiosta yhteisön värikkäät vaiheet voidaan nyt esitellä nykypolville. Kirja on merkittävä ajankuvaus 1930-luvun Espoosta.

Lue Heiniemen historia

Kommentti on suljettu.