Aineistoa arkistoon

ArkistoYhdistysten arvokas arkistoaineisto jää usein hajalleen ja tallentamatta siten, että se olisi helposti käytettävissä esimerkiksi historiikin tekemiseen tai lähihistorian selvittämiseen. Espoon perinneseurassa tartuttiin toimeen ja koottiin alkuvuosien toiminnasta kertova aineisto yhteen ja lajiteltiin sisällön mukaan.

Espoon kaupunginarkisto tarjoaa vastuullisesti arkistointitilaa paikallisille yhdistyksille ja yhteisöille. Espoon perinneyhdistys Auroran nimissä on jo aikaisemmin arkistoitu osa toiminnan alkuvuosien aineistosta. Nyt sitä täydennettiin siten, että vuosien 2000 – 2013 kirjallinen aineisto on kattavasti arkistossa ja kaupunginarkistossa tehtävän käsittelyn jälkeen tutkijoiden ja muiden kiinnostuneiden käytettävissä. Valokuvamateriaalia on runsaasti ja sitä pitää vielä selvittää ennen arkistointia.

Kaupunginarkisto on toteuttamassa verkkopalvelua, josta löytyvät kunnolliset arkistoluettelot. Niistä näkee, mitä arkistoja kaupunginarkistossa on ja mitä sisältöä arkistoissa on. Aineistoa käytetään edelleen kaupunginarkiston tiloissa. Palvelun odotetaan avautuvan syksyn 2014 aikana.

Kaupunginarkiston ohjeet arkistoinnista ja yksityisen arkiston luovuttamisesta arkistoon löytyvät sivulta Kaupunginarkisto: Yksityisarkistojen vastaanotto.

Kommentti on suljettu.