Espoon tuomiokirkon esittely 29.3.2016

Tule tutustumaan Espoon tuomiokirkon historiaan ja aarteisiin!

Espoon perinneseura kutsuu jäsenensä ja ystävänsä mukaan kurkistamaan tuomiokirkon pitkään historiaan, holvikuviin ja muihin kirkon aarteisiin tiistaina 29.3.2016 klo 18.

Oppaana on Tarja Rae, jonka monet tuntevat myös mm. ikonimaalauskurssien opettajana ja Nallevaarin tarinoiden kirjoittajana. Kokoontuminen on kirkon ovella.

Kurkistuskierroksen jälkeen on kahvitarjoilu kirkon toimituskappelissa, valkoisessa pienessä rakennuksessa kirkon lähellä. Silloin on vielä mahdollisuus jatkaa keskustelua kierroksella koetusta.

Ilmoittautuminen 26.3.2016 mennessä sähköpostitse osoitteella marjatta.kuitunen@pp.inet.fi tai tekstiviestitse puhelin 0400 470018.

25 nopeinta ilmoittautujaa mahtuu mukaan. Lämpimästi tervetuloa!

Espoon perinneseura ry

Espoon_Tuomiokirkko_ulk”Espoon hiippakunta on nuori, mutta Espoon tuomiokirkko on Espoon seurakuntien vanhin sakraalitila, peräisin jo keskiajalta. – Kun amerikkalaisia matkailijoita, iäkkäitä, arvokkaita, harmaatukkaisia leidejä opastanut suomalainen turistiopas kertoi näille joskus 1970-1980 –luvulla kirkkoon tutustuneille kirkon syntymävuodeksi tuon silloin oikeana pidetyn vuosiluvun 1492, se aiheutti lähes sodan oppaan ja turistien välillä. Kolumbushan löysi Amerikan juuri tuona vuonna, ja meillä Espoossa oli muka silloin jo olemassa upea kivikirkko. Mahdotonta!, sanoivat amerikkalaisnaiset suuttuneina.” – Kari Pohjakallio: Espoon seurakuntien rakennusperintöä, julkaisija Espoon perinneseura ry.

Kommentti on suljettu.