Tutustuminen Espoon tuomiokirkkoon 29.3.2016

Espoon tuomiokirkko 29.3.2016Perinneseuran järjestämässä tilaisuudessa tutustuttiin Espoon tuomiokirkon historiaan, kattomaalauksiin ja muihin kiinnostaviin yksityiskohtiin. Tarja Rae toimi asiantuntevana oppaana ja kertoi, miten pienen maalaispitäjän ensimmäisestä kirkosta kehittyi tämän päivän tuomiokirkko. Kirkko rakennettiin 1400-luvun lopulla. Kuulimme, miten alkuaikoina tilanomistajilla oli kirkossa nimikkopenkit ja niiden käyttöä valvottiin tarkasti.

Espoon tuomiokirkko 29.3.2016-2Kirkko laajennettiin myöhemmin ristikirkoksi ja alkuperäiset seinä- ja kattomaalaukset ovat jäljellä enää kirkon itä- ja länsiosissa. Maalausten taustalla olevat tarinat avautuivat uudella tavalla Tarjan kertomina. Saimme myös kuulla, kuinka kovia kokenut krusifiksi on palannut alkuperäiselle paikalleen ja miten alttari on sijoittunut kirkkosaliin eri aikoina. Näimme myös mahtavien tiilipylväiden pintaan tallentuneet pienen käden ja koiran tassun jäljet unohtamatta asehuoneen ovessa olevaa kissa-aukkoa. Pääsimme myös kurkistamaan ullakolle johtavaan kapeaan portaikkoon.

Kommentti on suljettu.