Maan äidit toisen maailmansodan jälkeen

Tiesitkö, että presidentin puoliso Alli Paasikivi toimi nuoruudessaan
näyttelijänä? Hän poimi valkovuokkoja Juho Paasikiven kanssa Seurasaaressa seurusteluaikoina. Mauno Koivisto ja Tellervo tutustuivat toisiinsa, kun vapputanssit peruutettiin. Sylvi Kekkonen puolestaan harrasti kirjallisuuden hella henkilöautolla ajelua Helsingin keskustassa ja ajoi kolarin raitiovaunun
kanssa.

Maija-Liisa Kaistila piti 7.2. Sellon kirjastossa kiinnostavan yleisöluennon Maan äidit 2 eli presidenttiemme puolisot maailmansodan jälkeen. Presidenttien puolisot Allista Jenniin esiteltiin inhimillisiä ja hauskoja piirteitä unohtamatta.

Viime syksynä Marja-Liisa piti Entressen kirjastossa Maan äidit osa 1 -luennon, jossa viihdyttävästi valotettiin varhaisien  presidenttiemme puolisojen yksityistä ja julkista persoonaa ja toimintaa. Maan äidin virka lankesi yleensä avioliiton myötä. Vain Ester Ståhlberg avioitui presidentin kanssa. Millainen mediasirkus häistä olisi tullutkaan, jos ne olisi pidetty nykyaikana!

Tervetuloa  luentoihimme, historiakin voi olla hauskaa.

Leena Yrjölä

Kommentti on suljettu.