Espoolaisia linja-automuistoja talteen

Espoon perinneseura alkaa julkaista tällä sivustolla muistoja espoolaisesta linja-autoilun historiasta.

Kaikenlaiset muistelot ja dokumentit (lehtileikkeet, valokuvat ja muu aineisto) ovat tervetulleita.

Espoon Auto Oy, Westendin Linja Oy, Juhanilan Linja Oy, Linjamatka Oy, P.Tyllilä Linja Oy, Frisansin Auto Oy, Matkustajain Auto Oy, Auto Arvela Oy, Åke Wikström Oy, Leppävaaran Liikenne Oy, Helmisen Linja Oy ja mitä niitä muita yhtiöitä nyt olikaan.

Bussikyydeissä on varmaan tapahtunut vaikka minkälaista liittyen itse kulkuneuvoon, matkustajiin, kuljettajiin, matkatavaroihin, eläimiin, poikkeusreitteihin (tahallisiin tai tahattomiin) ja matkan kestoon. Espoon sisäinen liikenne oli lähes olematonta vielä 70-luvulle asti, jolloin ainakin kuljettiin Espoon eri osien välillä Helsingin keskustan kautta.

Muistoja voi lähettää sähköpostitse kari.forsberg@iki.fi. Mikäli se ei ole mahdollista niin voidaan sopia muista menettelyistä (puh. 050 364 4524).

Kuvassa aikataulu Niittykummun linjalta 1963 marraskuulta. Reitti Helsinkiin kulki vielä rakennusvaiheessa olleesta Niittykummusta Gräsanojan itäpuolelta itään kaksikaistaiselle Jorvaksentielle ja Lauttasaaren kautta Helsinkiin Maitokeskuksen edessä olleelle linja-autoasemalle.

Kommentti on suljettu.