Robert Rambergin Tapiola-kertomukset vievät 60-, 70- ja 80-lukujen puutarhakaupunkiin

Nykyisin Vääksyssä asuva, entinen espoolainen Robert Ramberg (s. 1955) asui Tapiolassa vuosina 1961-1982. Koti sijaitsi Menninkäisentiellä Kino Tapiolan ja Vallareiden kupeessa. Mäntyviita oli silloisen Tapiolan sydän ja Silkkiniitty Tapiolan keuhkot.

Robert Ramberg kävi Aarnivalkean kansakoulua ja Tapiolan yhteiskoulua, josta kirjoitti ylioppilaaksi keväällä 1974. Perheeseen kuuluu vaimo, kolme lasta ja kaksi lastenlasta.

Robert teki pitkän uran Helsingin yliopistossa toimien mm. opinto-ohjaajana. Koronakeväänä 2020 hän ilahdutti tapiolalaisia ja siellä lapsuutensa viettäneitä julkaisemalla kerran viikossa novellin tapiolagardencity -blogissa. Novelleja päätettiin julkaista kirjana.

Tapiolan valoissa

Robert Ramberg julkaisi viime vuoden marraskuussa ensimmäisen novellikokoelmansa Tapiolan valoissa, joka sisältää 26 kertomusta noiden vuosien elämästä puutarhakaupungissa. Kirjasta on julkaistu jo 2. painos. ”Henkilöt, paikat ja tapahtumat ovat todellisia. Nämä jutut eivät kuitenkaan ole dokumentteja tai lähteisiin perustuvaa historian kirjoitusta. Tapiola elää näissä tarinoissa sellaisena kuin minä sen muistan – konkreettisena kotipaikkana ja unenomaisena mielentilana.”

Tapiolan varjoissa

Ensimmäisen kirjan saama suosio innoitti Robertia julkaisemaan jo tänä vuonna sisarteoksen Tapiolan varjoissa. ”Mukana olevat 22 kertomusta täydentävät kuvaa elämästä puutarhakaupungissa 60-, 70- ja 80-luvuilla. Huoleton lapsuus jää taakse, eikä teini-iän pilvissä aina ole hopeareunaa. Keskiössä ovat kesätyöt, koulunkäynti ja opinnot sekä Tapiolasta poislähtö ja paluu.”

Molempia kirjoja on hankittavissa sekä Antikvariaatti Tessi Oy:stä, Mäntyviita 4, Tapiola, Espoo, että myös suoraan kirjailijalta sähköpostiosoitteesta rambergrobert@gmail.com tai puhelimitse 0415041955.

Pääset lukemaan Tapiolan valoissa -kirjan novellin Mäntyviita – Tapiolan sydän klikkaamalla linkkiä.

Kommentti on suljettu.