Valtakunnalliset kotiseutupäivät

kotiseutupaivat-2014Valtakunnallisia kotiseutupäiviä vietetään Hämeenlinnassa 7.-10.8.2014. Päiviä vietetään otsikolla Kotiseutu kullan kallis. Ohjelmassa on monipuolista keskustelua kotiseututyön eri muodoista, paikallista ohjelmaa ja retkiä lähiseudun kohteisiin. Päivien aikana pidetään Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous sekä julkistetaan Vuoden kaupunginosa ja Vuoden kotiseututeko -palkintojen saajat.

Lisätietoa kotiseutupäivistä ja tapahtuman esite löytyvät osoitteesta
Valtakunnalliset kotiseutupäivät 2014

Torstaina 7.8.2014 Kylpylähotelli Aulangossa pidetään kaikille avoin tilaisuus Kotiseudun ja suvun tarinat – seminaari suku- ja kotiseutukirjallisuudesta. Esityksissä kerrotaan kotiseutuarkistoja ja niiden merkitystä tutkimuksen lähdeaineistona sekä kotiseutu- ja sukukirjojen asemaa ja tulevaisuutta. Lisäksi käsitellään kirjojen uusia julkaisumuotoja. Seminaarin ohjelma on osoitteessa
www.kotiseutuliitto.fi/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/kotiseudun-ja-suvun-tarinat

Vuoden 2015 kotiseutupäivät järjestetään Espoossa. Kotiseutupäivien pääjärjestäjänä toimii vuonna 2015 Suomen Kotiseutuliitto yhteistyökumppaneinaan EKYL ja Espoon kaupunki.

Espoon perinneseuran suunnitelmissa on järjestää Kotiseutupäivien yhteydessä Kansakouluretki, jollainen toteutettiin ensi kerran syksyllä 2013.

Kommentti on suljettu.