Espoolaisia kansakoulumuistoja on julkistettu

Espoolaisia kansakoulumuistoja kansiPirkko Kivimäen ja Esko Uotilan tekemä Espoolaisia kansakoulumuistoja -kirja julkistettiin perinneseuran kevätseminaarissa 21.4.2015.

Kirja esittelee kansakoulun vaiheita Espoossa yli sadan vuoden ajalta ja kuvaa kansakoulun käyntiä lukuisten oppilaiden ja opettaien kertomana. Kirjassa on neljän opettajan ja 24 opettajan koulumuistot eri aikakausilta ja monista kouluista. Osa muistoista on itse kirjoitettuja ja osa tekijöiden toimittamia haastattelulomakkeiden ja henkilökohtaisten haastattelujen pohjalta.

Kirjassa on mieleenpainuvia kertomuksia koulujen opettajista, oppitunneista ja muusta toiminnasta. Pääosin muistot ovat valoisia, mutta mukaan mahtuu karvaitakin kokemuksia. Tarinoista välittyy se valtava muutos, jonka olemme sotien jälkeisinä vuosikymmeninä kokeneet elintasossa, Espoon kasvussa ja koulumaailmassa.

Kirja on saatavissa tekijöiltä ja sen voi tilata sivulla espoonperinneseura.net/julkaisut olevien ohjeiden mukaan.

Kommentti on suljettu.