Espoon perinneseura Kotiseutumarkkinoilla 7.-8.8.2015

Kotiseutumarkkinat Espoossa

Espoon perinneseura osallistuu Valtakunnallisten Kotiseutupäivien ohjelmaan sisältyville Kotiseutumarkkinoille perjantaina 7.8. ja lauantaina 8.8. klo 10-16 omalla toripaikallaan Leppävaaran Sellon kirjaston edustalla olevalla Viaporintorilla. Esittelemme toimintaamme yleisölle ja lisäksi meillä on myynnissä perinnejulkaisujamme sekä Espoo-mukeja.

Espoo-muki

Espoon perinneseura on tuottanut Espoo-mukin, jonka kuva-aiheena on noin 110 vuotta vanha Espoon kirkon maisema.
MukiEspoon kirkon maisema

Kuva perustuu kahteen Espoon Pappilanmäeltä otettuun maisemavalokuvaan, jotka ovat olleet kahden postikortin aiheina 1900-luvun alussa. Valokuvat on yhdistetty yhdeksi panoraamakuvaksi, joka kiertää Espoo-mukin kylkeä. Kyseiset postikortit ovat aikoinaan kulkeneet postissa ja postileiman vuosi on 1906.

Espoon kirkon maisema on muuttunut paljon sadan vuoden aikana: entinen avara peltoaukeama Espoonjoen lähellä peittyy nykyisin puistomaiseen kasvillisuuteen ja puustoon sekä 1970-luvulta alkaen rakennettuihin Espoon kaupungin virastokeskuksen toimistotaloihin ja asuinkerrostaloihin. Jotain on kuitenkin ennallaan: kirkko, entinen Lagstadin koulu, joenrannan sauna ja Sunan maatilan navetta.

Kommentti on suljettu.